21 Mart 2013 Perşembe

Nar ekşisi nasıl yapılır faydaları nelerdir

Nar ekşisini özellikle salatalarda kullanmaktayız.Nar ekşisi sağlık açısından çok faydalı bir maddedir.Bu konulara aşağıda değineceğiz.Şimdi nar ekşisi nasıl yapılır bunu anlatalım.Nar ekşisi yapmak için toplanan narlar ikiye enlemesine kesilerek bir bıçağın sapı ile vurularak bir leğene yada tepsiye taneleri dökülür.Bu nar taneleri sıkılarak suyu çıkartılır.Nar suları bir tencerede pişirilmeye kaynatılmaya başlanır.Nar suları kaynadıkça rengi ve kıvamı koyulaşmaya başlar.Nar ekşisi siyah renge dönüşür,kıvamı da koyulaşınca nar ekşisi olmuş demektir.Nar ekşisi yapmak için ekşi narın yanı sıra tatlı ve mayhoş narlarla da yapılabilir.

Nar Ekşisi


Nar ekşisinin faydaları nelerdir

Diş ve diş eti hastalıklarına iyi geliyor.
Hipertansiyon tedavisine yardımcı oluyor.
Şeker hastalarına iyi geldiği çeşitli uygulamalar sonucu ortaya konmuştur.
Kolesterol yüksekliğine iyi gelmektedir.
Zayıflama konusunda yardımcı olmaktadır.
Bağırsak kurtlarına iyi gelmektedir.
Nar ekşisi isale iye gelmektedir.
Nar ekşisi grip olanlar için ideal bir besindir.
Bünyeyi kuvvetlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Nar ekşisinin zararları ve yan etkileri

Nar ekşisi fazla tüketilirse midede yanma yapar.Ayrıca fazlası kabızlık sorununa neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder