14 Mart 2013 Perşembe

Kekik bitkisinin faydaları

Kekremsi bir tadı olan kekik bitkisine bazı yörelerde zahter adı verilmektedir.Kekik çok eski çağlardan beri hekimlikte ve mutfakta kullanılmaktadır.Özellikle Akdeniz bölgesinde zahter salatası adı verilen bir salata yapımında kullanılmaktadır.Kurutulmuş kekik genellikle baharat olarak et ve tavuk yemeklerinde bol kullanılır.Kekik çay olarak da  demlenerek kekik çayı olarak içilmektedir.Kekik bir çok rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Kekik zahter bitkisinin sağlığa faydadaları:

Kekik antioksidan özelliğe sahiptir.
Kekik öksürüğe iyi gelir.
Kekik hazımsızlık problemlerinde kullanılır.
Ağız yaralarına iyi gelir.
Diş eti hastalıkları için gargara yapılır.
Antiseptik özellik taşır.
Adi baş ağrılarına iyi gelir.
Boğaz ağrılarında yumuşatıcı özelliği vardır.
Romatizmal hastalıklarda faydalıdır.
Stres ve yorgunluk için faydalıdır.
Kekiğin sağlığa olumsuz etkileri:
Kekik fazla tüketildiğinde tansiyonu arttırıcı özelliği vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder